Een dierbare verliezen kan diepe sporen nalaten. Het verliezen van een kind, partner, van andere dierbare familieleden of vrienden grijpt diep in. Vooral als het gaat om onverwachte en zeer tragische verliezen, kan verwerken een enorme opgave zijn. Ook als de verhoudingen ingewikkeld waren, kan verwerken moeizaam verlopen. Er is geen vast recept voor rouw. Iedereen doorloopt daarin een heel persoonlijk proces.

Ook wanneer er grote tegenslagen te verwerken zijn door verlies van werk, door ziekte of problemen in relaties, kan het heel welkom zijn om ondersteuning te vinden bij een psycholoog.

Regelmatig blijken depressieve klachten samen te gaan met ernstige verliezen. Dan kan een Interpersoonlijke psychotherapie ingezet worden. Soms is het belangrijk om ook met specifieke pijnlijke herinneringen aan het werk te gaan als sprake is van posttraumatische stressklachten. Dan zetten we ook EMDR behandeling in.

Belangrijk: Gestagneerde rouw komt in de basis-GGZ niet voor vergoeding in aanmerking. Begeleiding valt onder onverzekerde zorg.